5 Dagen rondom Giethoorn

Groepsreis van 8 - 18 personen.

 Ga mee op groepsreis onder begeleiding van onze professionele gids. Deze 5-daagse fietsvakantie is volledig verzorgd zodat u ultiem kunt genieten van deze prachtige trip! Samen met onze gids en een reisgezelschap fietst u de meest prachtige routes en verblijft in een comfortabel hotel voorzien van alle gemakken!


Video impressie

Dagschema:

Dag 1.

Aankomst vanaf 14.00 uur in Hotel Zwartewater te Zwartsluis.

U kunt hier gaan genieten van het zwembad of het dorp met de haven alvast gaan verkennen. Om 16.00 uur kunt u alvast kennismaken met uw reisbegeleider Kees, onder het genot van een welkomstdrankje wordt het programma met u besproken. Daarna kunt u aanschuiven voor het diner.

 

Dag 2.

Oud en Nieuw land ± 48 km.

Vandaag gaan wij na het ontbijt beginnen aan onze tocht door de polder en langs de Kadoelen via Oud Kraggenburg en via het Voorsterbos en Kraggenburg naar Marknesse waar de polder is ontstaan, er is in het dorp nog een infotafel met uitleg van de eerste barakken op de zeebodem. Vandaar naar het mooie Vollenhove. Dit heeft een mooie haven en lang vroeger aan de Zuiderzee. Tevens is hier nog een palingrokerij gevestigd, waar we heerlijk op het terras kunnen zitten en eventueel van een visje genieten. Ook bevindt zich in de binnenstad nog kasteel Old Ruitenborgh met park en de ruine Stoutenborgh. Ook de mooie gebouwen en straatjes ademen nog de sfeer uit de Franse tijd. Daarna via de Leeuwte en St.Jansklooster naar ons hotel.

 

Dag 3.

Hasselt - Zwolle - Genemuiden ± 52 km.

Er staat alweer een mooie fietstocht op het programma en wel via het Zwartewaterklooster en Hasselt waar wij de oude binnenstad kunnen aanschouwen. Daarna gaat het via een mooie lus via de dijk langs Genne naar Zwolle, waar wij de binnenstad gaan bewonderen. Dan via het Zwartewater langs Hasselt waar wij over de dijk langs het Zwartewater fietsen, naar Genemuiden langs de haven en  we gaan met de pont over het Zwartewater terug naar Zwartsluis.

 

Dag 4.

Giethoorn en Merentocht ± 49km.

Na het ontbijt gaan wij starten voor onze fietstocht tussen de meren door via Wanneperveen naar Giethoorn, waar we een rondvaart gaan maken door de grachten en over het meer. Tevens is in Giethoorn tijd voor de lunch en bezoek aan cafe Fanfare waar de gelijknamige film is opgenomen van Bert Haanstra. Daarna gaan we via een mooie route via Dwarsgracht en Belt Schutsloot terug naar ons hotel.


Dag 5.

Na het ontbijt is deze mooie fietstocht helaas ten einde en hopelijk kunt u terugzien op een mooie fietsreis.

Uitchecken kunt u tot 11.00 uur.


Reisdata en prijzen per persoon.


22 - 26 Juli 2021. € 439,-


Inbegrepen.

2 persoonskamer

Ontbijt

Diner

Toeristenbelasting € 5,- per persoon

Zwembad

Overdekte fietsenstalling

Oplaadpunt

Welkomstdrankje

Boottocht Giethoorn

Reisbegeleiding


Niet inbegrepen.

- 1 pers.kamer toeslag € 70,-

- verzekeringen

- garantiefonds GGTO € 7,50 p.p


BOEKEN