5Dagen op Fietse Drenthe

Groepsreis van 8 - 18 personen.


Tijdens deze fietsreis  zien wij de authentieke Drentse boerderijen en natuurlijk ook de  heidevelden met zijn schaapskudde. Rust - Ruimte - Natuur - Genieten. Dat zijn de sleutelwoorden van deze prachtige fietsreis. De radiotelescoop bij Dwingeloo is ook het bekijken waard. Ja teveel om op te noemen tijdens deze ronde van Drenthe. Ook brengen wij nog een bezoek via de kasseien aan de Col du Vam. Het herringeringscentrum van Kamp Westerbork hebben wij ook opgenomen in 1 van de fietstochten.


Video impressie


Dagschema:


Dag 1.


Aankomst vanaf 15.00 uur in het Hotel.

U kunt hier gaan genieten van het zwembad of het dorp Dwingelo met zijn mooie brink alvast gaan verkennen. Om 17.00 uur kunt u alvast kennismaken met uw reisbegeleider Kees, onder het genot van een welkomstdrankje wordt het programma met u besproken. Daarna kunt u aanschuiven voor het diner.

 

Dag 2.


Nationaal Park Dwingelerveld 47 km.

Na het ontbijt gaan wij starten voor onze fietstocht over de heide en langs de radiotelescoop via Ruinen naar Echten, waar u nog een kijkje kunt nemen hoe de mensen vroeger leefden in een plaggenhut. Dan gaat het door naar Hoogeveen en Stuifzand en Pesse, vanwaar we weer een mooie route nemen over het Dwingelerveld, alvorens aan te komen bij ons hotel.

 

Dag 3.


Herrineringscentrum Kamp Westerbork 49 km.

Vandaag gaan wij na het ontbijt beginnen aan onze tocht via Beilen naar het voormalige Kamp Westerbork, 

Op het kamp was een gedeelte met dubbel prikkeldraad afgezet voor Joden die waren ondergedoken. Hier stonden 3 barakken, in één van deze barakken heeft Anne Frank gezeten. Van daaruit gaan we via Hooghalen en Hijken terug naar ons hotel. 

 

Dag 4.


Col du Vam 47 km.

Er staat alweer een mooie fietstocht op het programma en wel rondom het Dwingelerveld via Spier naar Wijster, waar de Col du Vam kunnen beklimmen over de kasseien en komen dan op 4800cm boven NAP. In de afzink gaat het naar Pesse en langs de rand van het Dwingelerveld weer naar ons hotel.


Dag 5.

Na het ontbijt is deze mooie fietstocht helaas ten einde en hopelijk kunt u terugzien op een mooie fietsreis. Uitchecken kunt u tot 11.00 uur.Reisdata en prijzen:


6 - 10 Juni 2021 vanaf € 409,- p.p.Inbegrepen.


2 persoonskamer met terras

Ontbijt

Diner

Toeristenbelasting € 8,- per persoon

Welkomstdrankje

Reisbegeleiding


Niet inbegrepen.

- 1 pers.kamer toeslag € 120,-

- verzekeringen

- garantiefonds GGTO € 7,50 p.p.


BOEKEN